Organizarea bugetului cand mergi in vacanta

Multi asteapta vacanta ca pe o minune. Si-o stabilesc de mult timp, isi planifica concediul si incep sa isi faca planuri. Indiferent ca e vorba despre o vacanta in Romania sau in strainatate trebuie sa avem grija cum gestionam totul.

Mai este putin timp si vara ne ia pe sus. Asa ca pentru cei care inca nu si-au facut planuri de o vacanta inca este timp. Pentru ultimele planuri, acum este momentul. Desigur trebuie sa fiti foarte atenti cum va planificati zilele concediului, pentru a nu face o gaura imensa in bugetul familiei.

In primul rand alege destinatia unde ai vrea sa ajungi. Nu te arunca prea sus, gaseste-ti o vacanta pe care stii ca ti-o permiti. Daca iti doresti foarte mult sa mergi in acea destinatie cauta-ti o cazare mai acceptabila nu un hotel de 5 stele. Exisat si hoteluri de 3 stele foarte dragute cu multe facilitati incluse. Si in felul acesta economisesti mult. Evita sa mergi in perioada de varf 15 iulie- 15 august deoarece preturile sunt mult mai scumpe.

Daca te-ai hotarat unde mergi incepe sa calculezi cam de ce buget ai avea nevoie. Incepe de pe acum sa pui bani deoparte pentru transport, cazare si alte mici cheltuieli. Nu cred ca vrei sa te trezesti cu suprize pe acolo.

Cel mai indicat este sa pui banii pe card sau daca nu sa iti faci un cont la banca pentru banii de vacanta. Asa esti mai putin tentat sa apelezi la acesti bani. Nu trebuie sa renunti la anumite lucruri esentiale din viata de zi cu zi pentru o vacanta.

Un alt aspect pe care trebuie sa il retii este sa nu arunci banii pe cadouri pentru toata lumea. Stiu, majoritatea persoanelor iti zic sa le aduci cate o amintire, dar nu este cazul sa exagerezi. Un mic suvenir pentru toata lumea este de ajuns.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *