Posedat sau bolnav psihic

posedat

Octombrie reprezinta cea mai buna perioada a anului pentru a ne aminti de cele mai ciudate momente ale istoriei. Halloween-ul- sarbatoarea imprumutata de la americani a prins destul de bine si in Romania, asa ca oamenii incep sa isi sculpteze dovleci in chipuri infricosatoare si isi decoreaza casele cu fiinte supranaturale ingrozitoare.

Ei bine, omenirea a avut dintotdeauna o simpatie si o fascinatie peste masura atunci cand a venit forma de posedare. Exista o multime de povesti care s-au dedicat posedarii: indiferent ca sunt filme care descriu posedare demonica- cum e si Exorcistul- sau ca sunt povesti cu vrajitoare, cultura pop pare sa iubeasca ideea de a fi posedat.

Pentru cei mai multi oameni moderni, ideea ca ar fi existat cu adevarat vrajitoare in Salem, sau ca oamenii din istorie au fost posedati de demoni, sunt povesti de-a dreptul ridicole. Este imposibil sa negam numarul mare de martori oculari de la ambele tipuri de evenimente, arsa ca am putea sa presupunem ori ca toata lumea minte, ori toti au fost victime ale „posedarii” si au prezentat simtome cum ar fi convulsii, contorsiuni si sunete ciudate.

Explicatia stiintifica a posedarii

Astfel de comportament era extrem de neobisnuit in trecut, si nu exista nicio explicatie rationala. Multumita avansarilor din tehnologia medicala, cercetari si intelegere psihologica, cativa oameni de stiinta moderni au sugerat ca exista explicatii medicale care sa explice aceste comportamente bizare, asemanatoare cu posesia. Nu exista niciun raspuns solid pentru ceea ce s-a intamplat cu adevarat la Salem si nici nu se stie numarul exact de orase care au sustinut ca locuitorii au fost posedati, insa exista teorii care sustin ca astfel de povesti ar putea fi explicate din punct de vedere stiintific.

In cele mai multe cazuri de posesie- indiferent ca a fost cauzata de vrajitorie sau nu- cei afectati impartasesc acelasi simptome. Convulsii sau crize, lesin, modificari in structura vocala si faciala, aparitia brusca a unor leziuni pe piele si pierderea memoriei sunt cele mai comune lucruri care descriu posedarea unui om.

Ei bine, oamenii de stiinta din ziua de azi sustin ca astfel de simptome se potrivesc crizelor de lipsa de calciu, problemelor psihiatrice sau crizelor de epilepsie. Cu toate ca exista oameni care sustin ca aceste evenimente supranaturale sunt adevarate, stiinta va gasi tot timpul o modalitate de a explica rational si logic ceea ce se intampla.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *