Povesti interesante din spatele numelor marilor branduri

brand

Numele de brand reprezinta identitatea unei companii, reprezinta imaginea pe care o creeaza in mintea consumatorului odata ce este rostit. Poate ca stiati sau poate ca nu, exista insa niste povesti interesante si amuzante ce stau in spatele numelor marilor branduri.

Apple, spre exemplu, a fost ales ca nume de companie de catre Steve Jobs pentru ca l-a considerat amuzant si neintimidant. Se pare ca acesta era in timpul unei diete cu fructe cand i-a venit ideea de a pune acest nume companiei.

Stiati ca Amazon se numea initial Cadabra? Fondatorul a considerat insa ca termenul se asociaza mult prea repede cu cel de cadavru, asa ca a ales un nume care sa inceapa cu A – pentru a fi tot timpul in top.

Hotmail – fondatorii companiei erau in cautarea unei denumiri care sa includa cuvantul mail. Au ajuns sa aleaga acest nume de brand si pentru ca includea si literele HTML – abrevierea limbajului utilizat pentru crearea paginilor web.

O poveste amuzanta este despre alegerea denumirii companiei HP – Hewlett Packard. Numele vine de la fondatorii Dave Packard si Bill Hewlett. Nu se puteau hotari care dintre nume sa fie primul, dar au gasit o rezolvare simpla: au dat cu banul – stim acum cu totii cine a castigat.

Cand spunem in momentul de fata LG, asociem cu Life’s Good. Acesta este insa sloganul brandului, nu si numele. Initial compania se numea Lucky Goldstar, dar s-a ales abrevierea.

Bridgestone – cunoscuta companie de anvelope – si-a primit numele dupa cel al fondatorului. Shojiro Ishibashi, tradus literalmente in engleza, devine „bridge of stone”. Cuvantul de legatura a fost eliminat si a rezultat numele companiei.

Acestea ar fi doar cateva exemple, lista ar putea continua. In cazul in care stii si alte povesti interesante despre branduri si cum le-a fost ales numele, impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *