Proprietatile uleiului de in asupra sanatatii organismului

uleielixir.ro

Uleiul din semintele de in face parte din alimentatia oamenilor de peste 9.000 de ani, existand studii conform carora in Siria semintele de in au fost transformate pentru prima data in ulei pentru consum. O alta sursa afirma ca ar fi fost printre primele plante cultivate de om. O floare atat de delicata cu o istorie atat de lunga, nu-i asa?

Spus altfel, inaintasii nostri au descoperit beneficiile uleiului de in asupra sanatatii, motiv pentru care au exploatat intrebuintarile acestei plante la adevaratul sau potential prin presarea la rece a semintelor de in.

Consumul de ulei de in – beneficii reale pentru sanatate

Specialistii afirma ca bogatia in lignani, acid alfa-linoleis, acizi grasi sanatosi Omega 3 si 6, lecitina, vitamine si minerale fac ca acel ulei de in Elixir sa ocupe o pozitie de top in lista de alimente extraordinare pentru sanatate. Iata cateva dintre motivele pentru care uleiul de in este considerat un veritabil elixir pentru sanatate, cu avantaje pentru un corp sanatos.

  • Imbunatateste sanatatea oaselor. Uleiul de in are capacitatea de a reduce riscul de osteoporoza si isi aduce aportul la formarea si regenerarea oaselor.
  • Scade sansele aparitiei unei boli cardiace. Posibilitatea imbolnavirii inimii sau a aparitiei infarctului miocardic este considerabil redusa daca din alimentatia ta fac parte produsele ce contin acid alfa-linoleic, precum uleiul de in. De asemenea, tot acest aliment este responsabil cu sanatatea intregului sistem cardiovascular, ceea ce inseamna o rata mai scazuta a aritmiilor cardiace.
  • Scade nivelul colesterolului rau. Uleiul de in consumat in mod regulat regleaza tensiunea arteriala, ceea ce se traduce prin scaderea nivelului colesterolului. Reglarea pulsului, coagularea sangelui – sunt alte beneficii care vin la pachet cu acesta.
  • Tine sub control astmul. Compozitia sa bogata in acid alfa-linoleic este apta sa reduca inflamatiile respiratorii, facand viata mai usoara pentru persoanele care sufera de astm sau alergii.
  • Asigura echilibrul hormonal la menopauza. Bogat in lignani, niste compusi asemanatori cu antioxidantii, uleiul de in regleaza activitatea hormonala, trateaza dereglarile si crampele menstruale si face suportabile simptomele menopauzei.
  • Te ajuta sa slabesti sanatos. Uleiul de in are principiul de functionare al unui laxativ natural, in sensul ca pune in miscare sistemul digestiv, ajuta la eliminarea toxinelor, te ajuta sa te mentii in forma si nu il ultimul rand, te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, in mod eficient.

De ce ar trebui sa utilizezi uleiul de in pentru ten

Pe langa efectul hidratant asupra pielii, uleiul de in contine acizi grasi omega 3 care reduc inflamatia si calmeaza zonele inrosite.

Din ce in ce mai multe femei se arata interesate de produsele naturale pentru ten, iar uleiul de in le-a starnit un real interes in acest sens. Intrucat pielea este un bun inegalabil pentru reprezentantele feminine, uleiul de in adauga un plus de vitalitate, anuleaza ridurile fine si estompeaza ridurile adanci.

Consistenta sa groasa este deosebit de hidratanta pentru toate tipurile de ten. Un ten bine hidratat este mai putin predispus la riduri, prin comparatie cu unul uscat. Aplicat seara, inainte de culcare pe tenul umed prin miscari delicate, uleiul de masaj poate face minuni cu tenul doamnelor si domnisoarelor.

Uleiul de in regleaza secretia de sebum si are un efect antimicrobian asupra tenului afectat de iritatii sau inflamatii. Stimuleaza regenerarea celulara si reduce petele care apar odata cu inaintarea in varsta, redand elasticitate si prospetime tenului matur. Cei interesati gasesc acest produs la reducere plus multe alte uleiuri in cadrul magazinului online uleielixir.ro.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *