Reguli pe care trebuie sa le cunosti inainte sa te muti cu partenerul

Mutatul cu o persoana nu este un lucru foarte greu, mai ales avand in vedere ca tinerii din ziua de astazi fac acest lucru foarte repede, chiar si dupa cateva zile de la relatie. Daca in urma cu ceva vreme tinerii indragostiti nu locuiau impreuna pana cand nu erau casatoriti, in ziua de astazi ei se muta impreuna chiar si dupa ce au doar cateva zile de la relatie. Cat de benefic este acest lucru?

Ei bine, este foarte important sa va cunoasteti inainte de a face acest pas. Chiar daca ai impresia ca il cunosti, trebuie sa stii ca nu vei reusi sa iti dai seama de acest lucru pana cand va veti muta impreuna.

Trebuie sa gasiti cea mai buna cale care va poate ajuta sa gestionati conflictele. Cu siguranta nu veti fi tot timpul de acord unul cu ceea ce spune celalalt. Din acest motiv, trebuie sa faceti astfel incat sa gasiti o cale de mijloc care sa va ajute sa mentineti relatia pe linia de plutire.

Foarte multi cred ca, daca au spus ceva, mesajul a ajuns in totalitate la cel care asculta. Ba, mai mult, se asteapta ca mesajul sa produca efectele scontate. Totusi, mintea umana este prea complicata ca sa poate fi redusa la o simpla casuta de mail. Fiecare cuvant luat separat are mai multe intelesuri, iar continutul unei fraze poate fi interpretat in diverse moduri. Daca luam in considerare si limbajul corporal, starea emotionala de moment a celor care vorbesc, alte probleme care ii preocupa, gradul de oboseala etc. adunam doar cateva motive pentru care ceea ce gandim si spunem noi difera semnificativ de ceea ce aude si inteleg ceilalti. Nu e usor de gasit cai pentru a comunica eficient, iar acest proces nu devine neaparat mai simplu odata cu trecerea timpului.

Chiar si dupa ani de casatorie, multe cupluri au dificultati serioase in a-si vorbi „pe frecventa potrivita” si acesta este un motiv frecvent pentru care solicita sedinte de psihoterapie, individuale sau in cuplu.

 

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *