Fiecare companie are in interiorul sau un lider, o persoana cu mai multe responsabilitati, o persoana care pare sa controleze ce se intampla in cadrul companiei. Tocmai acea persoana este managerul, este cel care organizeaza, planifica, coordoneaza si evalueaza totul.
Cum sa fii un manager de succes?
In primul rand nu adopta o atitudine autoritara si nici nu incerca sa iti impun punctul de vedere peste fiecare subordonat. Poate ca unul dintre acesti subordonati are o vechime mai mare ca a ta si este deosebit de bun in ceea ce face. Nu il neglija, apreciaza si multumeste ca se afla acolo pentru intreaga companie.
Nu incerca sa fii managerul dragut, care este placut de fiecare membru al echipei. Nimanui nu ii place un manager cool, care nu are respect pentru sine. Nu lua decizii singur si nici nu impune reguli stricte.
Intotdeauna este bine sa oferi un feedback colegilor tai si implicit sa ii motvivezi. Creeaza un moment pentru fiecare in care sa evoluezi tranzitia sa in companie, incearca sa il cunosti si vezi unde a progresat, unde se poate imbunatati. Tine cont ca fiecare subaltern isi doreste sa vina la munca din placere. Nu fi tipul cel rau, nici cel cool, fii cel care tine la echipa.
Nu stabili reguli fixe. Acestea nu vor fi intotdeauna rezolvate si nici nu ai vrea sa creezi divergente intre colegi. Intelege cand un coleg are o problema de sanatate, cand a intarziat din cauza traficului si incearca sa gasesti o modalitate prin care se poate recompensa.
Fii precis in indicarea instructiunilor. Daca un proiect urmeaza sa fie prezentat in cateva luni, precizeaza-le colegilor data limita, si nu 3 luni, ci 20.12.2015, de exemplu. Cu cat sunt mai clare instructiunile, cu atat fiecare isi va da silinta sa indeplineasca cerintele si responsabilitatile postului. Respecta tu termenul lumita si impreuna cu tine si intreaga echipa va face acest lucru. Da-le angajatilor un bun exemplu prin ceea ce faci tu.