Schimbari in codul rutier din Marea Britanie

Google Car
Google Car
Google Car

Noua masina Google care se poate conduce singura ar putea fi lansata in Marea Britanie datorita planurilor de schimbare a codului rutier care sa permita astfel de automobile. Legile existente nu permit circularea acestor vehicule independente pe strazile tarii, mai ales cele care nu au nici macar un volan sau pedale de frana si acceleratie.

Ministrul Stiintelor din marea Britanie David Willets a spus ca actualul cod rutier nu este in ton cu noile tehnologii, dar are de gand sa faca o modificare care sa redreseze aceasta situatie. Acesta a spus ca nu va exista o modificare special pentru cazul masinii Google dar pentru toate tehnologiile asemenatoare din domeniu. Schimbarea are ca scop cresterea competitivitatii in domeniul tehnologic in Marea Britanie.

Un mare soc in cazul masinii Google este dat de lipsa volanului si a pedalelor. In prezent regulile de circulatie din Statele Unite permit cicularea masinii Google pe strazile publice cu conditia ca un sofer uman sa se afle in scaunul soferului pe parcursul deplasarii acesteia.

Faptul ca masina nu are volan sau pedale duce la ideea ca scaunul soferului in aceasta masina este inexistent. Departamentul Motor Vehicules din California este asteptat sa faca o modificare in codul actual rutier care sa permita continuarea dezvoltarii proiectului Google. De aceea ministrul UK a spus ca este important ca Marea Britanie sa tina pasul cu cei de peste ocean.

Per total putem spune ca decizia ministrului UK este una care va incuraja dezvoltarea de tehnologii asemanatoare si care vor schimba opinia persoanelor despre masinile capabile sa se conduca singure.

Pentru multi oameni ideea unei masini care se conduce singura pe strazile publice pare una destul de inspaimantatoare, mai ales daca aceasta nu are nici macar un volan sau pedale.

Speram ca Google va perfectiona sistemul masinii care se conduce singura si ca in viitor vom vedea schimbari in codul rutier la nivel global care sa permita circulatia automobilelor de acest tip.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *