Secretele aromaterapiei

Aromaterapia este ramura farmaceutica care poate sa faca minuni chiar si in cazul in care aveti nevoie deoarece suferiti de anumite boli sau afectiuni. Pe langa aceste beneficii putem sa beneficiem de anumite rasfaturi cum ar fi baile cu amprenta aromaterapiei deoarece acestea relaxeaza si confera o stare de bine.

Actiunea aromoterapiei se bazeaza pe faptul ca centrii mirosului la om sunt situati in partea creierului care raspunde pentru sfera emotionala. Toate mirosurile au o oarecare conotatie emotionala, nefiind mirosuri care sa ne lase indiferenti – ori ne plac, ori ne repugna. Adesea, cauza unei boli este stresul cronic, totul avand originea in sfera emotionala. In timpul aromoterapiei nu trebuie lasat stresul sa se transforme intr-o boala.

Pe langa acest lucru, aroterapia este o metoda care nu are efecte secundare. Aceaste esente actioneaza foarte mult atat pentru interiorul organismului cat si pentru exteriorul sau. Asadar, este foarte important sa facem astfel incat beneficiem de serviciile acestor produse.

Aromaterapia trebuie realizata intr-o camera aerisita, la temperatura de cel putin 20 °C. Se pot pune betisoare parfumate, uleiuri volatile in candele ori se pot face bai in care se pun esente de plante. Pentru un efect sporit, se face dus cu gel de aromoterapie, urmat de o baie in care s-au adaugat esentele dorite, apoi, dupa uscare, se aplica ulei de corp cu extracte de plante.

De asemenea, trebuie sa stim ca uleiurile volatile, cele folosite pentru aromaterapie sunt extrem de benefice indiferent daca se pun in candele sau daca se pulverizeaza pur si simplu intr-o incapere. Ele pot fi folosite chiar si atunci cand doriti sa faceti baie.

Daca doriti sa va relaxati, intr-o cada de apa calda puteti sa apelati la uleiurile volatile.  Cantitatea de ulei adaugata in cada trebuie sa fie de 6-8 picaturi la 200 de litri de apa. Baia dureaza intre 5 si 30 de minute si dupa baie nu se face dus.

Este foarte important sa faceti lucrurile acestea si astfel sa beneficiati de minunile uleiurilor volatile.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *