Sfaturi pentru o relatie pozitiva cu parintii tai

De obicei diferentele dintre parinti si copii se observa in mod special din felul de a gandi a acestora. Iar parerile diferite se transforma in relatii nu oarecm placute ci uneori chiar tensionate.

Daca in pezent ai o relatie mai defectuoasa cu parintii tai, inca nu este totul pierdut. Exista cateva sfaturi pe care poti sa le iei in considerare pentru a-ti imbunatati relatia cu ei. Relatiile cu parintii trebuie sa fie armonioase si nu in ultimul rand sa se bazeze pe respect. Pentru ca ei ti-au dat viata, te-au crescut si te-au educat.

In primul rand trebuie sa fii respectuos cu ei in orice situatie. Chiar daca nu esti de acord cu stilul si valorile lor este bine ca in orice circumstanta sa fii politicos.

In al doilea rand trebuie sa fii sincer. Nu ii minti cu nimic, spune-le adevarul chiar daca nu vor fi tot timpul multumiti. Stabiliti anumite reguli. Incearca sa respecti atat cat poti regulile lor dar spune-le sa ia in considerare si regulile tale. In acest fel o sa aveti o relatie mai placuta.

Incearca sa eviti cearta cu parintii tai. Uneori este bine sa mai lasi de la tine si sa inchizi gura, cum se spune. Daca nu vrei sa se ajunga la conflicte si mai mari este de preferat ca atunci cand iti reproseaza ceva sa nu ripostezi ci sa taci. Tacerea este de aur in unele momente.

Fii matur atunci cand vorbesti cu parintii tai, mai ales daca ai o varsta. Mai ales in problemele care apar, e necesar sa dai dovada de maturitate pentru ca in acest fel parintii prin mai usor incredere in tine. Si nu in ultimul rand se mandresc cu tine.

Nu fi incapatanat si incearca sa intelegi ca unele lucruri nu ai cum sa le schimbi la parintii tai. E important sa ii accepti asa cum sunt.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *