Stabilirea regulilor pentru copii

Orice parinte isi doreste sa aiba un copil manierat si care s aiaba o educatie ireprosabila. Este normal ca fiecare dintre noi sa isi doreasca acest lucru mai ales avand in vedere faptul ca de cele mai multe ori oamenii judeca parintii din cauza comportamentului copilului.

Este foarte important sa ne facem ascultati pentru copii daca va doriti ca acesta sa fie ascultator. De foarte multe ori parintii incep educatia copilului dupa ce acesta are o varsta destul de mare. Ei bine, in acest caz, este foarte important sa incepeti educatia copilului inca de cand acesta este destul de mic. Astfel, veti reusi sa obtineti rezultatul dorit.

Prea multe reguli inseamna control sporit asupra vietii copilului. Regulile eficiente reglementeaza doar acele situatii cu grad de risc pentru sanatatea, dezvoltarea si siguranta copilului si familiei tale sau acelea in care sentimentele si drepturile altor persoane ar putea fi grav afectate.

Asadar, nu trebuie sa impuneti foarte multe reguli deoarece ii puteti face rau copilului. Toti copiii se bazeaza pe parintii lor pentru stabilirea limitelor si a regulilor, insa vor dori sa aiba un cuvant de spus in formularea lor. Este important sa ascultati si punctul de vedere al copilului cu privire la alegerea regulilor, dar si la stabilirea consecintelor ce decurg din nerespectarea unei reguli. E posibil ca uneori sa nu reusiti sa ajungeti la un acord total asupra regulilor, ceea ce nu inseamna ca acestea nu vor fi stabilite. Ca parinte, vei decide care vor fi regulile care vor modela comportamentul copilului tau. Atunci cand nu ajungeti la un acord, ii poti spune copilului ca, desi nu este cea mai corecta sau mai buna dintre reguli, este singura la care te poti gandi in momentul acela.

Este foarte important ca micutul s ainteleaga ceea ce ii spuneti si sa se implice sau sa execute regulile dvs. Astfel, veti reusi sa ii oferiti copilului cea mai buna educatie.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *