Stiai cum ne influenteaza arta picturii vietile?

arta

In urma cu ceva timp am fost intrebata de ce pictura este benefica pentru mine si care consider ca sunt motivele pentru care orice copil ar trebui sa descopere aceasta lume. Indiferent ca este talentat sau nu, copilul trebuie incurajat de mic sa deseneze, sa coloreze si sa picteze. Beneficiile pe care aceasta activitate le aduce copilului pana la maturitate sunt extrem de mari.

Unii considera ca practic acest hobby datorita relaxarii, insa acest lucru presupune mult mai mult de atat. Tot mai multe persoane doresc sa-si achizitioneze picturi lucrate de mine de-a lungul timpului, iar acest lucru devine principalul motiv pentru care o fac: satisfactia.

arta
Sursa: s3.amazonaws.com

Am inceput sa pictez cu adevarat in momentul in care am primit de ziua mea un set culori ulei extrafine Lukas 1842. In acel moment am descoperit cu adevarat tainele artei vizualului care imi aduc beneficii atat mie, cat si celor din jur:

 • COMUNICAREA – arta ne face mai umani, ne ajuta sa comunicam intr-o limba diferita, in cea personala. Acesta este un mare beneficiu pentru toti oamenii si mai ales pentru cei care intampina probleme de exprimare cum ar fi timiditatea, autismul si alte dizabilitati.

  arta
  Sursa: www.osnatfineart.com
 • TERAPIA – pictura este o activitate individuala care poate fi realizata atat intr-un atelier, cat si acasa, caci posibilitatile sunt multiple. Persoanele care vor sa aiba parte de o relaxare in adevaratul sens al cuvantului, isi pot lua instrumentele necesare in cadrul unui peisaj placut pe care sa-l reproduca prin arta.

  pictura
  Sursa: 4.bp.blogspot.com

In acest fel mintea se va detasa total de realitate si va intra intr-o lume diferita plina de emotie si frumusete. Aceasta odihna mentala scade doza de stres si genereaza sentimente relaxante si pline de fericire.

Un astfel de hobby este extrem de indicat pentru persoanele care dezvolta probleme cu privire la starile de agresivitate si de nervozitate accentuata.

 • STIMA DE SINE – lucrand intr-un mediu non-competitiv si relaxant, ii va permite practicantului sa se apropie de realizari personale foarte importante. Acest lucru va consolida individualitatea lui si totodata stima de sine.

  pictura
  Sursa: www.sabrepainting.com

Este recomandata aceasta activitate persoanelor in varsta care au nevoie de activitati pentru a nu intra in depresie si persoanelor care sufera de anumite dependente.

 • MOBILITATE – Copiii care vor practica pictura vor invata sa se cunoasca mai bine, sa tina corespunzator si sa gestioneze o pensula si cum sa isi miste mana astfel incat sa creeze forme diferite.

Persoanelor in varsta le este recomandat de asemenea sa picteze, acest hobby ajutandu-i sa isi intareasca abilitatile motorii.

pictura
Sursa: noisypilgrims.files.wordpress.com
 • CONCENTRARE SI VINDECARE – persoanele care se afunda mai multe ore in realizarea picturii, sunt introdusi intr-o stare puternica de concentrare, ei insisi facand abstractie de mediul inconjurator si neobservand trecerea rapida a timpului.

Aceasta stare de concentrare se numeste Alpha, astfel ca o parte a creierului este constienta, iar cealalta este inconstienta. De cele mai multe ori dintr-un astfel de moment rezulta cele mai stralucite idei.

Cercetatorii spun ca au existat de-a lungul timpului nenumarate cazuri de vindecare temporara miraculoasa prin pictura, Pierre-Auguste Renoir si Paul Gauguin fiind cele mai bune exemple in acest sens.

pictura
Sursa: farm1.staticflickr.com
 • SANATATEA MENTALA – pictura ajuta pe oricine la distragerea de la problemele de zi cu zi, transformand stresul si supararile in armonii si culori de tot felul. Acest lucru ajuta extrem de mult la identificarea sentimentelor si la cresterea capacitatii oamenilor de a se exprima.

Persoanele schizofrenice care vor practica aceasta activitate, vor avea parte de mult mai putine crize, datorita echilibrului emotional care se creeaza in timpul picturii.

pictura
Sursa: amble.com

Si adultii perfect sanatosi care vor practica acest hobby vor avea extrem de multe de castigat: vor invata cum sa persevereze si sunt incurajati in permanenta sa creeze ceva nou, unic si personal, lucru extrem de satisfacator pentru oricine.

 • INTELIGENTA EMOTIONALA – emotiile sunt cea mai creativa parte a lumii pe care cu totii o avem in interior. Facand ca aceste emotii sa se transforme in nuante, forme si culori pe coala de hartie, practicantii vor ajunge sa creeze o armonie intre inima si minte, lucru care ii face sa experimenteze dragostea, fericirea, empatia si pacea.

  copilul care picteaza
  Sursa: www.downtowndavenport.com

In cadrul acestei lumi haotice in care traim cu totii vom putea gasi un colt de relaxare care ne va detasa de tot ceea ce este negativ.

 • APRECIEREA ARTEI – Practicand si vorbind despre arta, oamenii vor ajunge sa o inteleaga mult mai usor.

  pictura
  Sursa: www.luc.edu
 • CULTURA – multiplele cunostinte pe care o persoana le va obtine atunci cand va invata sa picteze, ii vor permite totodata sa inteleaga si sa redescopere instoria omenirii din lume artei.

  istoria artei
  Sursa: www.awesomestories.com
 • DISTRACTIA – in timpul invatarii artei picturii, oamenii vor beneficia de nenumarate avantaje precum ca vor rade, vor socializa si totodata vor invata ceva nou si util.

Toate fiind spuse, pictura este benefica atat pentru psihicul, sanatatea si amuzamentul oricarei persoane care va dori sa o practice.

Blogger: Cerasela S.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *