Tehnici de imbunatatire a comportamentului copilului

Se intampla de foarte multe ori sa repetam copilului un anumit lucru si sa para ca el nu intelege absolut nimic din ceea ce ii spunem noi. Din acest motiv, unii parinti aplica metode drastice, crezand ca copilul nu le asculta sfaturile sau nu vor sa ii bage in seama. Acest lucru este total gresit. Nu trebuie sa va invinuiti sau sa considerati ca copilul nu este suficient de istet pentru ca lucrurile nu sunt asa, ba chiar dimpotriva. Daca vrei ca micutul tau sa asculte tot ceea ce ii spui tu, va trebui sa aplici niste metode mai bun decat sa incepi sa tipi la el si sa ii explici asa ce are de facut.

In primul rand, este foarte important sa retii faptul ca un copil nu este la fel ca un adult ci are mult mai multe cunostinte de aprofundat intr-o singura zi. Nu trebuie sa te gandesti ca micutul nu te baga in seama ci trebuie sa fii constienta de faptul ca el are prea multe de asimilat. De exemplu, intr-o singura zi ii explici cine este verisoara lui, cum o cheama pe vecina, cum trebuie sa se comporte la masa, cat trebuie sa doarma, de ce trebuie sa stea cuminte etc. Apoi, iti doresti ca el sa asimileze toate lucrurile astea foarte repede ceea ce este imposibil.

Nu vei reusi sa obtii totul de la copil daca ii vei explica o singura data pentru ca memoria lui este mult mai solicitata decat ai crede. Repetitia este mama invataturii asa ca nu te sfii sa ii explici copilului de cate ori este nevoie ce ar trebui sa faca si de cate ori vezi ca greseste.

In plus, in loc sa il critici, cel mai indicat este sa iti lauzi copilul. Daca a facut o fapta buna, a spus un cuvant corect sau altceva, spune-i ca te bucuri.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *