Turcia blocheaza din nou accesul la Twitter

turcia

Guvernul turc anunta ca isi doreste sa blocheze accesul utilizatorilor la reteaua de micro-blogging Twitter pentru a evita raspandirea imaginilor cu atentatul care a avut loc in localitatea Suruc din sud estul Turciei, in urma caruia au fost omorate 32 de oameni.

Potrivit Agentiei Anadolu, guvernul din Turcia isi propune sa blocheze accesul la Twitter in scopul de a opri organizarea de proteste in mediul online impotriva guvernului. Autoritatile sunt ingrijorate ca atacul care a avut loc la Suruc ar fi o operatiune a campaniei de razbunare a organizatiei teroriste ISIS, aparute in urma unor operatiuni guvernamentale recente impotriva gruparii teroriste. Potrivit unor rapoarte, in ultima perioada, in Turcia, au fost retinute mai mult de 500 de persoane care sunt suspectate ca ar fi colaborat impreuna cu ISIS. De asemenea, oficialitatile sustin ca aceasta operatiune a condus la arestarea a 21 de persoane suspectate de acte de terorism.

In urma acestor evenimente, un tribunal din orasul Suruc a emis o interdictie in ceea ce priveste publicarea de imagini cu impact emotional ridicat care ilustreaza scenele din urma impactului, pe toate retelele de socializare, hotarand sa blocheze accesul la site-urile care nu se supun acestei noi interdictii.

Se pare ca Twitter a fost rugat sa elimine 107 imagini in care erau ilustrate imagini cu evenimentul din Suruc. Asadar, Twitter a reusit sa stearga 50 dintre acestea si lucreaza in continuare pentru indepartarea tuturor imaginilor.

Nu este pentru prima data cand Turcia ia astfel de masuri

La inceputul acestui an, guvernul din Turcia a emis un ordin prin care a cerut blocarea partiala a Twitter si YouTube in timpul luarii de ostatici intr-un tribunal din localitatea Istanbul. De asemenea, tot aceste site-uri au fost blocate si in trecut dupa ce au fost publicate inregistrari ale unei intalniri secrete in care se sugera mituirea si coruperea unor oficiali din cadrul guvernului turc. Astfel de interdictii din spatiul online au ridicat numeroase proteste si critici la nivel international.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *