Usureaza-ti sesiunea!

Din ce in ce ma repede sesiune pare sa se apropie si parca te ia cu tremur cand stii ca mai ai doar cateva zile pana la primul examen, care este destul de greu si pentru care nu ai reusit sa inveti cine stie ce.

Se intampla de foarte multe ori ca studentii sa inceapa sa sa se consume, sa consume cat mai multa cafea si sa piarda noptile stand cu manualele in mana si invatand. Ei bine, aceasta metoda se dovedeste a fi de cele mai multe ori nefolositoare. Cea mai mare greseala este aceea ca nu realizati ca nu mai poate creierul sa asimileze cunostinte daca nu va odihniti.

Ce trebuie sa faci pentru a trece mai usor peste sesiune? In primul rand, este foarte important sa stii sa iti prioritizezi lucrurile. Vei avea de sustinut examene mai grele sau mai usoare asa ca va trebui sa stii care sunt mai grele si pentru care trebuie sa inveti mai mult si care sunt mai usoare si trebuie sa stai mai relaxat.

In primul rand trebuie sa iti conspectezi sau sa sintetizezi ceea ce ai de invatat. Ca sa reusesti sa iei examenul va trebui sa iti conspectezi ceea ce ai de invatat si sa nu incerci sa retii totul pentru ca nu vei reusi. Citeste o data si scrie lucrurile care sunt mai importante. Apoi, trebuie sa ai grija foarte mare si sa incerci  sa te tii.

Ispite vor exista si de multe ori se va intampla sa te invite colegii undeva si sa iti vina in minte sa nu mai inveti. Nu face asta totusi. Iti va fi destul de greu. Incearca sa iti imparti timpul astfel incat sa ai timp pentru orice.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *