Utilizari ale bicarbonatului de sodiu

Daca vom arunca o privire in dulap cu siguranta vom gasi un plic de bicarbonat de sodiu, iar daca nu gasiti acest ingredient ar fi bine sa mergeti pana la magazin sa il cumparati deoarece pretul sau este unul infim si are o multime de intrebuintari.

In orice casa trebuie sa existe acest ingredient pentru ca va va ajuta foarte mult in cele mai multe domenii.  Iata unele intrebuintari despre care probabil ca nu stiai:

Albirea dintilor

Probabil ca nici macar nu te-ai gandit insa bicarbonatul contribuie foarte mult la inalbirea dintilor. Asadar, nu mai trebuie sa mergi la dentist pentru albire daca folosesti in mod regulat bicarbonat. Pune pe periuta de dinti si freaca cui blandete. Nu folosi bicarbonatul chiar in fiecare zi deoarece poate distruge smaltul.

Masina curata

Sigur ca nu stiai ca poti sa ai o masina curata cu bacarbonatul de sodiu, nu-i asa? Folositi bicarbonatde sodiu pentru a curata farurile, partile cromate, ferestrele, cauciucurile, husele de vinyl si covorasele de cauciuc ale masinii, fara a va face griji in legatura cu zgarieturi nedorite. Folositi o solutie de bicarbonat dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat si un litru de apa. Aplicati cu un burete sau cu o carpa umeda pentru a inlatura murdaria adunata la drum, rasini de la copaci, insecte si smoala. Pentru petele incapatanate folositi bicarbonat presarat pe un burete umed sau o perie moale. Eliminati mirosurile presarand bicarbonat direct pe pata pe tesatura huseelor sau pe carpete. Asteptati 15 minute (sau mai mult pentru mirosurile persistente) apoi aspirati bicarbonatul.

Dezodorizare

El poate fi folosit in orice conditii pentru indepartarea mirosurilor neplacute. De exemplu, daca aveti o pereche de incaltaminte in care ati transpirat si miroase urat, puteti sa presatati bicarbonat acolo si sa lasati pana cand isi face treaba si absoarbe mirosul neplacut.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *