Vestimentatia in scoala

Cu totii ne-am confruntat cu cazuri in care am intalnit elevi de scoala imbracati prea lejer sau prea extravagant, fetele purtand un machiaj exagerat sau bijuterii in exces si ne-am intrebat cum de profesorii si parintii nu au observat acest lucru. Dar, lumea in care traim si mediile de dezvoltare sunt din ce in ce mai nonconformiste si ii face pe cei mai multi dintre adolescenti sa fie rebeli si sa adopte o vestimentatie nu tocmai potrivita pentru mediul scolar.

Majoritatea tinerilor imbratiseaza ideea de modern, de a fi in pas cu moda si cu noile tendinte ale vestimentatiilor, astfel incat este o notorietate sa te prezinti la scoala cu blugii rupti sau cu un decolteu adanc. Pentru cei mai multi tineri, perioada adolescentei inseamna nerespectarea regulilor, refuzarea acestora si impunerea unui stil propriu in fata colegilor sau al profesorilor. Cei mai multi devin rebeli si uita ca sunt intr-o forma de invatamant unde regulile exista si trebuie unanim acceptate, chiar si in cazul in care se poarta eticheta propriei personalitati la vedere.

Frecventa orelor la curs este de cele mai multe ori caracterizata prin lipsa bunului simt, lipsa respectului si al decentei fata de profesori si de personalul institutiilor scolare. Cei mai multi dintre noi suntem de acord cu impunerea uniformelor, la fel cum am fost noi nevoiti sa o acceptam si sa o purtam in perioada scolara, chiar si la liceu.uniformarebela

Consider ca o uniforma creste prestigiul scolii si ii face pe elevi sa fie mai modesti in ceea ce priveste modul de manifestare, impunand un stil sobru si serios pentru toti. Astfel, profesorii nu vor mai fi nevoie sa indure jignirile elevilor sau sa fie deranjati de multitudinea de culori prin vestimentatiile provocatoare ale elevilor atunci cand isi sustin orele de predare-invatare la clasa.

Vestimentatia ar trebui sa fie una care nu poate fi influentata, atunci cand este impusa si ar scoate stigmatul pe care scrie ca hainele purtate de adolescenti reprezinta un factor de influenta al actelor de violenta din cele mai multe scoli.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *